Afregning time for time

Flex-El er for privatkunder og mindre erhvervskunder (årligt forbrug under 100.000 kWh) med afregning time for time, hvor prisen følger elprisen på elmarkedet i den aktuelle time. Det vil sige, at du altid betaler den aktuelle pris for dit strømforbrug. Derfor kan du spare penge ved at bruge strømmen, når prisen er lavest.

PRIS OG ABONNEMENT

Gennemsnitspriserne for august måned 2023 var som følgende:
Vest for Storebælt/DK1: 86,33 øre pr. kWh inklusive moms
Øst for Storebælt/DK2: 86,64 øre pr. kWh inklusive moms
Priserne er den seneste måneds estimerede gennemsnitspriser og må alene ses som indikative, da vi ikke kender priserne fremadrettet. Abonnementet er på 15,00 kroner pr. måned inklusive moms.

Se aktuelle timepriser nedenfor eller klik her for at åbne en ny side med timepriserne

Bestil Flex-El - både som ny og eksisterende kunde

Obs. ved skift af produkt (eksisterende kunde)

Vi gør opmærksom på, at du får en ny kontrakt fra Energi Viborg Flex-El, hvis du skifter produkt som eksisterende kunde. Den nuværende tilmelding til Betalingsservice bliver opsagt, og du skal selv sørge for at tilmelde dig igen

Se aktuelle elpriser time for time

Prisen er uden afgifter og nettariffer men inklusive moms.
Næste dags priser bliver frigivet cirka kl. 15.00.

Hvor bor du?

Hvor bor du?

Den rene elpris lige nu

øre/kWh


Som udgangspunkt er priserne på strøm højest i perioderne mellem kl. 6.00 - 10.00 samt kl. 17.00 - 21.00. Den røde bjælke viser den time, hvor prisen er højest. Den grønne bjælke viser den time, hvor prisen er lavest.

Ofte stillede spørgsmål

 

Flex-El er et strømprodukt for privatkunder, hvor kWh-prisen følger prisen på elmarkedet med en ny pris hver time. Vi afregner derfor dit forbrug med 24 forskellige priser per døgn.

Når vi afregner dit forbrug, ganger vi dit timeforbrug med timeprisen. Herefter lægger vi timeforbrugene sammen, og den samlede omkostning opkræves for et kvartal ad gangen.

Den tidligere opkrævede aconto bliver modregnet, som ved vores andre produkter.

Hvis du er opmærksom på at bruge strømmen, når prisen er lavest, kan der være en besparelse at hente.

Strømmen er typisk billigst, når vinden blæser, og når solen skinner – altså i de perioder, hvor der produceres meget vedvarende energi.

Hvis man har elapparater, der kan forudindstilles, kan man med fordel indstille for eksempel vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine til at køre i de timer, hvor prisen er lavest.

Som udgangspunkt er priserne dyrest i perioderne kl. 6.00 – 10.00 samt kl. 17.00 – 22.00.


 

Du kan se aktuelle timepriser her

Prisen for Flex-El følger prisen på den nordiske elbørs, Nordpool, med et tillæg der varierer fra forhandler til forhandler.

Hos Energi Viborg Flex-El lægger vi 5 øre per kWh til den aktuelle pris. Hertil kommer abonnement på 15 kr. per måned.

Tjek Nord Pool-prisen her

Min side/følg forbrug (link nedenfor), kan du følge dit forbrug registreret på timebasis, men det er desværre ikke muligt at vise, hvad det har kostet i de enkelte timer.

Min side/følg forbrug

Alle "egenproducenter" - for eksempel solcelle- og vindmølleejere - er siden udgangen af 2020 overgået til timeafregning af egen overskudsproduktion. Du kan som egenproducent også blive timeafregnet på købt strøm med elproduktet Flex-El.


Læs meget mere om flexafregning

Få mere information om flexafregning via nedenstående link til Energinets hjemmeside.

Spørgsmål og svar for almindelige kunder

Spørgsmål og svar for kunder med solceller

keyboard_arrow_up