Spring til indhold
Drikkevand

Vandets Dag 2024: Plant et træ for klimaet og fremtidens grundvand

Grundvandet under dine fødder er kilden til vores rene drikkevand her i Danmark. Sådan er det i dag, og sådan skulle det også gerne være om 100 år – og vi kan alle være med til at gøre en forskel.

Energi Viborg og Viborg Kommune inviterer til Vandets Dag 2024: Plant et træ for klimaet og fremtidens grundvand

ARRANGEMENTET HAR VÆRET AFHOLDT!

________________________________

I anledning Vandets Dag 2024 er du inviteret ud i Energi Viborgs plantage på Løgstørvej nord for Viborg, der udgør én af Viborg Kommunes fremtidige grundvandsparker. Her står vi sammen med Viborg Kommune klar til at fortælle om skovrejsning og grundvandsbeskyttelse – både om Energi Viborgs plantage nord for Viborg og om Viborg Kommunes plan for fremtidige grundvandsparker og Klimaplan, der bl.a. indebærer plantning af ca. 950 ha m skov inden 2030 og yderligere 2.350 ha mere skov i perioden 2030-2050.

Særligt for i år er, at du som besøgende kan plante et træ i plantagen, der med tiden vil vokse sig stort og være med til at beskytte grundvandet. Vi søger for både træer og spader – og en forfriskning i form af pølser og drikkevarer fra en pølsevogn.

Tid og sted
Fredag den 22. marts klokken 10-15
I Energi Viborgs plantage nord for Viborg

Parkering
ved indkørslen til Løgstørvej 22, 8800 Viborg

Vidste du?
Med skovrejsning går grundvandbeskyttelse og CO2-reduktion hånd i hånd. Skoven er en sikker måde at beskytte grundvandet mod sprøjtemidler og næringsstoffer, og samtidig fikserer skoven store mængder CO2, i takt med at den vokser. Alt dette til gavn for dig og naturen, der får flere grønne og rekreative områder at være i.

Del artikel