Spring til indhold
Koncern

Forberedelse til en krisesituation

Vigtig information til alle strøm- og/eller vandkunder om myndighedernes anbefalinger til kriseforberedelse i tilfælde af at strøm- og/eller vandforsyningen svigter

Anbefalinger i krisesituationer

I lyset af de seneste anbefalinger fra Beredskabsstyrelsen ønsker vi at informere vores strøm- og vandkunder om vigtigheden af at være forberedt på kriser. Det tilrådes, at alle husstande har en plan for, hvordan de kan klare sig selv i mindst tre døgn i tilfælde af en nødsituation, hvor strøm- og/eller vandforsyningen ikke umiddelbart kan genetableres efter nedbrud.

Vandforsyning

Det anbefales, at hver person har mindst 3 liter vand per dag til rådighed. Dette vand skal opbevares i beholdere, der er godkendt til fødevarer, og det skal opbevares køligt og mørkt. Husk at udskifte vandet regelmæssigt for at sikre dets friskhed (herunder rengøring af beholderen). Hvis opbevaring og tapning af vand ikke kan ske korrekt, anbefales det, at man køber flaskevand og følger udløbsdatoen.

Elforsyning

Sørg for at have et lager af langtidsholdbare madvarer, der ikke kræver tilberedning med strøm. Derudover kan det være en god ide at anskaffe powerbanks, lommelygter, stearinlys, tændstikker og batterier.

Information

Hvis det er muligt for os at informere om strøm- og/eller vandafbrydelser, vil vi gøre det via vores hjemmeside, Facebook samt via SMS. Vi opfordrer derfor alle til at tilmelde sig vores SMS-service.

For mere detaljeret information og vejledning, besøg venligst Beredskabsstyrelsens, Miljøstyrelsens og Fødevarestyrelsens hjemmesider - klik på linkene nedefor.

Del artikel