Hædrende omtale

27. september 2019

Arkitekturpris hædrer Energi Viborgs regnvandsbassiner i Helledalen

Hædrende omtale til Energi Viborgs regnvandsbassiner

–Når man påbegynder et byggeprojekt, der har et rent teknisk formål – nemlig at skulle håndtere regnvand – så er det arkitekturdiplomer jo ikke lige det første, man tænker på, konstaterer Henrik Juel Poulsen, projektleder ved Energi Viborg Vand.

Ikke desto mindre kan vi med stolthed afsløre, at vi af Arkitekturens Pris har modtaget hædrende omtale samt diplom for vores regnvandsbassiner, Dråberne i Helledalen, der ligger et stenkast øst for Nørresø i Viborg.

Oversøisk inspiration

Inspireret af en kystsikring, man har lavet i Californien, er Dråberne i Helledalen konstrueret af en spuns, der er beklædt med polygoniske skaller i stål. Spuns og skaller ruster med tiden i overfladen og får et flot patineret udtryk. De fire bassiner, som udgør dråberne, er fordelt ned gennem Helledalen, hvor de på elegant vis følger terrænet. Og netop respekten for områdets natur og udformning har været indtænkt fra begyndelsen.  

–Det var fra starten et kriterium, at projektet skulle være skånsomt mod området, men samtidigt interessant og skabe værdi for områdets brugere og beboere. Det synes vi egentlig, at vi sammen med vores samarbejdspartnere er lykkedes ret godt med, fortæller Flemming Hermann, chef for Energi Viborg Vand.

En tak for samarbejdet skal derfor lyde til:

Viborg Kommune, Landskabsarkitekt Møller og Grønborg A/S, Viborg Ingeniørerne A/S samt entreprenører Ivan Jakobsen A/S, Svend E. Madsen A/S og Danboring A/S.

Tilbage

keyboard_arrow_up